KÖPVILLKOR

Samtliga priser hojen.eu är inklusive moms och exklusive frakt.

Vi reserverar oss för prisändringar, slutförsäljning och eventuella faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser.

Vi reserverar oss även för de produktbilder vi visar på vår sida, inte exakt återger produkternas verkliga utseende, färgställning och detaljer såsom cykelramar, fälgar, etc.

Hojen tillämpar såväl Konsumentköplagen som Distansavtalslagen.

ÅLDERSGRÄNS

För att genomföra en beställning måste kund vara myndig, 18 år, eller ha målsmans medgivande. Med kund avses en fysisk person.

BESTÄLLNING

Du gör enklast din beställning på vår webbshop. Du kan också ringa oss och reservera varan och hämta i vår fysiska butik på Möllevångsgatan 31c i Malmö. Inkommande beställning besvaras med en orderbekräftelse via mail.

Vi förbehåller oss rätten att neka kund köp i vissa fall. Alla beställningar anses bindande. Har du gjort en beställning av misstag måste du därför kontakta oss omedelbart.

Skulle en vara inte finnas på lager, kontaktar vi dig och restnoterar den. När vi får in varan, skickar vi den till dig. Om ni inte önskar vänta på den restnoterade varan kan ni alltid kontakta oss och avboka den.

BETALSÄTT

Hojen erbjuder säkra betalningar via Ecster Pay (Fullständiga villkor) och Paypal. Ni har möjlighet att välja något utav de följande alternativen:

*PAYPAL

Betala ditt köp med ditt PayPal-konto. Om du har pengar på PayPal-kontot så dras pengarna direkt därifrån. I annat fall dras pengarna från det kort du har registrerat.

*KORTBETALNING

Hojen erbjuder en säker kortbetalning med VISA och MasterCard i samarbete med Ecster, vilka är ett helägt dotterbolag till Handelsbanken. Ecster AB är certifierade enligt standarden PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard).

Ecster och därmed Hojen accepterar samtliga VISA- och Mastercard-anslutna kort utgivna i Norden. Kortköpen sker direkt hos Ecster och all information är krypterad enligt gällande standard och regler. Ingen kortinformation hanteras eller sparas hos Hojen. Pengarna dras direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen.

*FAKTURA

Genom vårt samarbete med Ecster kan Hojen erbjuda privatpersoner att handla mot faktura. Betalningsvillkor är 14 dagar. Fakturan skickas i samband med leveransen. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. Kreditgivare är Ecster AB (publ). Ecster AB är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. Ecster AB står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister. Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

*DELBETALNING

Genom vårt samarbete med Ecster kan vi erbjuda privatpersoner att teckna ett kontokreditavtal och därmed delbetala sina köp. I kassan väljer du delbetalning och hur många månader du vill dela upp betalningen på. Du kan när som helst välja att betala köpet i sin helhet.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen skickas hem till dig. Kreditgivare är Ecster AB (publ). Ecster AB är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. Ecster AB står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister.
Förutsättning för att ansöka om att delbetala är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

Om du tidigare delbetalat en vara genom Ecster kan du använda dig av samma konto och behöver inte genomgå en ny kreditupplysning. Om kreditgränsen på kontot är för låg för ditt köp ansöker du enkelt om en höjning.

Exempel: Vid ett köp om 10 000 kr är uppläggningsavgiften 295 kr och administrativ avgift 29 kr. Den gällande årsräntan är 13,82 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 18,74 %. Det totala belopp som du ska betala är 10 981 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 915 kr. Exemplet är beräknat på en antagen återbetalningstid om 12 månader av en fullt nyttjad kredit.

ETT KORT PÅ KÖPET

När du delbetalat så har du möjligheten att få ett kort - helt utan kostnad. Kortet är kopplat till din beviljade kontokredit. Kortet heter Ecster och har MasterCard-koppling. Med kortet kan du betala och ta ut kontanter i hela världen. Du får bonus på alla köp och varje månad får du fina erbjudanden och förmåner. Kortet har ingen årsavgift.

FRAKT & LEVERANS

Om du köpt tillbehör eller delar hämtar du ut produkterna på ditt närmaste Postnord ombud med hjälp av avi eller SMS som du erhållit.

Cyklar levereras hem till dörren, av DHL.

Viktigt att kontrollera paketet innan man skriver på fraktsedeln till chauffören så det inte är skador på kartongen, om man ser skador på kartongen skall det noteras på fraktsedeln och chauffören skall skriva under detta. Om skadan inte anmäls/noteras på utlämningsplatsen kommer ingen ersättning för skadan att utbetalas av transportören.

Vi reserverar oss för eventuella prisförändringar när det gäller Postnords och DHLs fraktkostnader och avgifter.

Normal leveranstid är 3-7 dagar och endast inom Sveriges gränser. Kan inte Hojen leverera beställda produkter inom angiven leveranstid har du rätt att häva köpet. Förskottsbetald vara återbetalas inom 5 arbetsdagar. Vid försenad leverans kan en ny föreslagen leveranstid erbjudas, godkänner du inte det har du rätt att häva köpet.

PRODUKTGARANTI

Vi lämnar 1 års fabriksgaranti på alla varor om inget annat anges. Garantin innebär att vi byter ut eller reparerar produkten inom 1 år. Garanti gäller ej för slitage eller oaktsam handhavande av produkterna.

Om du vill returnera en trasig produkt, kontakta oss via mail eller telefon för utförlig returinformation. Vi står för din returfrakt genom att skicka ut en fraktsedel till dig.

RETUR, REKLAMATION OCH ÅNGERRÄTT

*RETUR/ÅNGERRÄTT

Enligt distansavtalslagen har man som konsument rätt att frånträda avtal utan att ange något skäl inom 14 dagar från att konsumenten mottagit varan. Vill du utöva ångerrätten ska du till Hojen skicka ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut att frånträda avtalet per e-post.

Varan får ej vara använd vid en retur och skall vara komplett. Hojen förbehåller sig rätten att debitera självkostnadspris för de saknade delarna i de fall returen ej är komplett. Alla varor skall vara förpackade i sin originalförpackning.

Specialbeställningar (ej lagervara) samt cyklar går ej att returnera. Alla returer som inte beror på något fel från Hojens sida skall betalas av avsändaren.

Försändelser till oss som skickas mot efterkrav eller postförskott tas inte emot. Returer äldre än 14 dagar från ert mottagande datum tas heller ej emot.

Eventuell återbetalning kommer att ske till bankkontot som du själv har använt för den inledande affärshändelsen. Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet. Vi får vänta med återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig. Du ska återsända varan till oss utan onödig dröjsmål och i vart fall senast 14 dagar efter den dagen då du meddelat oss om ditt beslut att frånträda avtalet.

*REKLAMATION

Är varan skadad eller trasig gör du en reklamation inom skälig tid dock senast inom 14 dagar per e-post.

För att kunna reklamera en produkt måste du uppvisa/bifoga kvitto eller följesedel (för butiks- respektive postorderköp).

Varan skall emballeras väl. Returfrakten bekostas av dig som kund och ersätts vid godkänd reklamation. Spara alltid kollinumret. Kom ihåg att få kvitto för fraktutgifter. Hojen ansvarar inte för transportrisken vid returfrakt.

Tillverkaren ska ha möjlighet att reparera varan 3 gånger för samma fel, innan den byts ut, varav första måste ha skett inom 6 månader från inköpsdatumet. Garanti-delen är 12 månader. Slitage kan inte räknas in i garanti-delen.

Vänligen kontakta oss innan du skickar varor i retur, detta gäller ALLA reklamationer.

ÖPPET KÖP

Hos oss har du 8 dagars öppet köp på varor som du köper i butik. Förutsättningen är att varan är oanvänd samt att originalkvitto och förpackning följer med varan vid retur.

Öppet köp gäller ej cyklar eller specialbeställda varor.

OUTLÖSTA FÖRSÄNDELSER

Om vi får tillbaka paket som inte lösts ut, förbehåller vi oss rätten att debitera dig för samtliga kostnader som uppstår i samband med en sådan retur.

FORCE MAJEURE

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, tekniska problem, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll. Vilket ej skäligen kunnat förutses och påverkar ingångna avtal och utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelser, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

PERSONUPPGIFTER

I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att tillhandahålla och fullfölja den service du förväntar dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information vi har registrerad och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller radering ur vårt register.

Vad gör vi med dina personuppgifter (persondatapolitik)
För att ni ska kunna ingå ett avtal med oss, behöver vi följande uppgifter:

  • Namn

  • Adress

  • Telefonnummer

  • E-postadress

  • Personnummer

Vi registrerar dina personuppgifter med syftet att kunna leverera varan till dig och försäkra den hos Solid försäkringar(vid köp av cykel).

När det insamlas personuppgifter via vår webbsida försäkrar vi att det alltid sker med ditt uttryckliga samtycke, således att du är informerad om exakt vilka uppgifter som samlas in och varför.

Uppgifter som lämnats till oss ges på inget sätt vidare till tredjepart och vi registrerar inga känsliga personuppgifter.

COOKIES

hojen.eu används cookies med syftet att optimera webbsidan och dess funktionalitet och därmed göra besöket så enkelt som möjligt för dig.

Du kan när som helst ta bort cookies från din dator. Hur du gör detta beror på vilken webbläsare du använder.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats meddelas om cookies används. När du besöker denna webbplats sparas cookies på din dator. Dessa cookies är s.k. sessionscookies och används för att hålla reda på din inloggning (om du är inloggad) och din kundkorg när du handlar. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Om du inte accepterar användning av cookies kan du ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar cookies eller så att den informerar dig om en webbsida använder cookies. Om du stänger av cookies kommer du inte att kunna handla, eftersom kundkorgen och inloggningen kräver cookies för att fungera. Du kan däremot titta runt i butiken utan att ha cookies aktiverat.

TVIST

Vid tvist där köparen är privatperson har vi som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.

Product added to compare.

Cookies är små textfiler som sparas i din webbläsare. Denna webbplats använder cookies för att den ska fungera på ett bra sätt för dig.