Hövding 2.0

I lager

2 695,00 kr

-300,00 kr

2 995,00 kr

Mer information

Hövding är en cykelhjälm olik allt som finns på marknaden idag. Hövding är en krage som cyklisten bär kring halsen. Kragen innehåller en hopvikt airbag som blir synlig först när man hamnar i en olycka. Airbagen är utformad som en huva som omsluter och skyddar cyklistens huvud. Utlösningsmekanismen styrs med hjälp av sensorer som registrerar den onormala rörelsen hos cyklisten vid en olycka. Själva kragen är den synliga delen av uppfinningen. Hövding är en praktisk accessoar som är enkel att ta med, som är snygg och diskret i sin utformning, samtidigt som den räddar ditt liv. En ergonomisk, behändig hjälm som uppfyller alla säkerhetskrav, samtidigt som den är diskret och smälter in med dina övriga kläder.

Hövding finns i tre kragstorlekar: Small (S), Medium (M) och Large (L). För funktionens skull spelar det ingen roll om Hövding sitter tight eller löst kring din hals. De storlekar på kragen som för närvarande finns tillgängliga (S, M och L) är anpassade för samma omfång av huvudstorlekar: 52-59 cm i omkrets. Välj den storlek som känns bäst.

Small rekommenderas för halsmått mindre än 36 cm.
Medium rekommenderas för halsmått mellan 34-42 cm.
Large rekommenderas för halsmått mellan 38-45 cm.

Hövding 2.0 är anpassad och testad för huvudstorlekar 52-59 cm i omkrets. Ett större huvud innebär också ett tyngre huvud, vilket Hövding inte är varken testad eller godkänd för. Detta är därför ett huvudmått man bör hålla sig inom.

De flesta försäkringsbolag täcker kostnaden (minus eventuell självrisk) för en ny Hövding efter en olycka. I nuläget är det bekräftat att följande bolag ersätter din Hövding: Länsförsäkringar, TryggHansa, Moderna Försäkringar, If, Folksam. Kontakta ditt försäkringsbolag för att se hur de hanterar just ditt fall

Batteri och laddning
- Det tar cirka tre timmar att ladda batteriet fullt.
- Påslagen är batteritiden ca 9 timmar.
- Hövding börjar ge ifrån sig specifika ljudsignaler ca en timme innan batteriet är slut.

Så funkar hövding

Vanligaste frågorna

Videos

Omdömen

Inga kommentarer finns för tillfället.

Skriv din recension

Hövding 2.0

Hövding 2.0

Skriv din recension

14 other products in the same category:

Föregående
Nästa